Vanliga frågor

Vanliga frågor

FAQ om våra tilläggstjänster

Varför måste jag sanera min madrass?

Utan tvekan är madrassen en av de mest ohygieniska föremålen i ditt hem. Det är också omöjligt att genomföra madrassrengöring utan specialteknik.

En madrass som är över sex månader gammal har mellan 50 000 och 2 miljoner kvalster som kryper runt inuti den. Även en ny madrass blir förorenad efter sex månader.

Kvalster gillar inte ljus och kan därför vanligtvis hittas djupt i madrassen.

Kvalster orsakar stora hälsoproblem. De är den främsta orsaken till astma, allergier och hösnuva.

Kvalster kan också vara orsaken till många andra sjukdomar, inklusive: Eksem, bronkit, sinusproblem, trötthet, kronisk dermatit, hudutslag, kliande hud eller ögon, puffiga ögon, huvudvärk, hosta, nysning och till och med depression.

För att du inte skall drabbas av en dammkvalster-relaterad allergi bör du eliminera dem från din madrass. Det blir värre ju längre du väntar.

Utöver dammkvalster innehåller madrassen olika slags bakterier samt döda hudrester, stora mängder torkad svett, och andra torkade kroppsvätskor som tar sig in i din madrass. Madrassen innehåller också olika bakterier och mögel som kan göra dig och dina barn sjuka. Kuddarna i ditt hem kan också innehålla en stor mängd föroreningar.

Och det värsta av allt, du och dina barn tillbringar en tredjedel av ert liv liggandes på dessa madrasser och andas in i dessa farliga föroreningar.

Vad gör UV-C sanering så säker?

Tekniken är en miljövänlig metod för att döda bakterier, mögel, svampar och virus - utan användning av skadliga kemikalier. Den producerar inget frätande material eller några desinfektionsbiprodukter.

UV-C teknik används för närvarande nationellt och internationellt i många hushålls-, industriella och kommersiella applikationer. Vår innovativa och äkta GUVL madrass saneringsmaskin erbjuder säkra, effektiva och prisvärda lösningar.

Är UV-C saneringsprocessen säker för astma och allergi drabbade?

Ja, kvalster är en ledande orsak till astma. Vi är det enda företag i Sverige som erbjuder en unik teknik som renar och rengör inuti en madrass.

Bäddmadrasser är en känd fristad för skadliga bakterier, svampar och till och med farligt mögel. Detta låter inte bara skrämmande utan det är en potentiell hälsorisk!

UV-saneringsprocessen är en äkta hygienhanteringstjänst som hjälper till att ta bort kända utlösare för astma och allergier.

Jag använder ett madrasskydd - varför skulle jag behöva sanera min madrass?

Vi uppmuntrar användningen av högkvalitativa madrasskydd. I handeln finns kuddar, täcken och madrasser som uppges vara ”allergitestade” och ”allergisäkra” och rekommenderade av Astma- och allergiförbund. Det innebär att man inte får allergi av sängkläderna i sig men det betyder inte att kvalster inte trivs och inte förökar sig.

Tillsammans med vår rena madrassreningsprocess kombinerar du för att säkerställa den säkraste och mest hygieniska sovmiljön så möjligt. De flesta människor inser inte att döda hudrester, hår och andra potentiellt farliga substanser kan passera genom en jämn, vattentät yta och andra typer av madrasskydd.

Kan jag inte bli av med problemet genom att använda en vanlig dammsugare?

I bästa fall avlägsnar normal dammsugning endast 10% till 15% av kvalsterpopulationen, varav de flesta kommer ut ur i dammsugarens utsläpp och sprider sig över rummet.

En vanlig dammsugare lyckas dessutom inte suga upp kvalster som ligger djupt ner i madrassen, utan förflyttar dem endast närmare madrassens yta och skapar en ännu större hälsorisk.

Hur lång tid efter att tjänsten utförts måste vi vänta innan vi kan använda madrassen?

Madrassen är klar att användas omedelbart efter rengöring. Vår saneringsprocess använder UV-C-ljus och ren ozon. Det är därför både torrt och kemikaliefritt.

Vanliga frågor

Har du fler frågor?

Det är bara att höra av dig så svarar vi så snart vi kan.